Veslemøy Lian 01.04 2021, OPPROP FOR YTRINGSFRIHETEN !

Dette var første gangen de gule skjortene for ytringsfriheten skulle opptre i Lillestrøm, der SIAN hadde en stand i fjor. Vi hadde svarte skjorter den gang med påtrykket “Størst av alt er ytringsfriheten” og flagget på ryggen. Jeg ringte mange, skrev på FB og forsøkte å samle folk. Og det ble en 6-7 stykker av oss. Det er ikke mange mot en sånn mengde med brødhuer som møter opp og som ynder å bruke vold under den “hederlige” parolen “nei til rasisme”. Det er klipp av denne seansen i intervjuet mitt der rampen plager både Grøndal og meg. Men dette var altså vår “premiere”.

OPPROP FOR YTRINGSFRIHETEN !Jeg som skriver dette er ei dame på 60 år og jeg håper du tar deg tid til å lese og reflektere over mine meninger og min forespørsel om du kan være med og ta i et tak for vår Norske Grunnlov og ytringsfriheten som er hjemlet klart og tydelig i § 100. Så langt er det gått nå i Norge, at om du ytrer deg politisk ukorrekt, er sjansene store for at mobben mobiliserer og du blir demonisert, stemplet med stygge navn, du kan miste jobben og risikere at vennene forlater deg av frykt for å bli assosiert med deg. Jeg var til stede som tilhører på SIAN`s lovlige stand i Trondheim den 29. juni i år. Politiet tok med seg SIAN og gikk i dekning bak en politibil i veita når pøbelen brøt gjennom gjerdene og raserte scenen, kastet stein, mat og utemøbler. De ga seg ikke der. Etter å ha rasert scenen og utstyret, kastet de det de fant av stein og gjenstander mot politiet i veita. Jeg selv fant det lurest å søke dekning under pøblenes pågående hysteriske feiring av å ha klart å sabotert den lovlige standen og dermed også den lovfestede retten til ytringsfrihet. Og det gjør meg forbannet. Forbannet fordi politiet ikke gjorde det de skal gjøre, nemlig å opprettholde ro og orden, jfr politiloven og ikke beskyttet de tilhørerne som sto der fredelig og hadde møtt opp for å høre. I ettertid blir også pøbelens angrep og voldsbruk forsvart av en representant i Bystyret fra Rødt. Er det slik vi vil ha det? Pøbel og ramp får bestemme hvem som skal få ytre seg og ikke? Kommer vi dit hen har vi snart et meningsdiktatur der veien kan være kort til å bli kriminalisert og internert jfr det som skjer i Kina. Den 1. august 2020 kl 13 00, skal SIAN ha en ny stand på Stortorget i Lillestrøm. Vi, «noen av folket», har samlet oss og kommer til å møte opp på Lillestrøm for å overvære SIAN`s stand. Denne gangen vil vi høre hele SIAN`s budskap og vi krever at politiet beskytter oss. Vi tar full avstand fra voldsbruk, men vi har rett til å stå der i fred og uten å risikere liv og helse. Målet vårt er at franskgjerdene skal holde denne gangen og at SIAN får fullført sin stand. Ingar Grøndahl vil komme kl 11 00 på Stortorget og samle oss som er opptatt av å bevare ytringsfriheten og stille krav til at politiet gjør jobben sin. Grøndahl har god innsikt i Norges Grunnlov og vil fortelle den som er interessert om ytringsfrihet og politiets plikt. Det vil bli utdelt T skjorter med trykk: «Størst av alt er ytringsfriheten». Det vil bli sendt melding til politiet i Lillestrøm om at vi kommer, slik loven krever. Dette «oppropet» eller «bevegelsen» er ikke forankret i noen politisk gruppering eller «reklame» for SIAN. Neste gang kan det være deg som blir utsatt for vold om du vil dele noen meninger om vindmøller, innvandring, religion mm. Derfor oppfordrer jeg nå de som er tøffe nok til å forlate tastaturene noen timer, å møte opp og støtte opp om vår allemannsrett, ytringsfriheten! Og dette spesielt til dere innbyggere i Lillestrøm. Møt opp. Forsvar byen deres. Ikke godta vold, tilgrising og ruteknusing som i Trondheim og flere andre steder. Vis denne historie- og kunnskapsløse selvhatende pøbelen at nå er det nok! Til dere som allerede har meldt dere på, tusen takk. Vi treffes på Lillestrøm. Samling rundt Grøndahl`s «snakkested» på Stortorget kl 11 00.Se etter ei lang, lys og «godt voksen» dame som har en stor hund med seg. Vi skal nemlig gå i samlet flokk og denne «kjerringa» på 60 år, akter gå først. Viser forøvrig til mitt innlegg på FB fra 17. juli 2020. Her er oppsummeringen min etter “sirkus Lillestrøm” En liten oppsummering fra Stortorget i Lillestrøm 1. august 2020.Først og fremst, takk for all støtte i form av innlegg på FB, meldinger, telefoner og til dere tøffingene som tok på t-skjorte og sto ved gjerdene i lag med meg! Jeg har ikke rukket å svare alle, men er takknemlig og stolt av dere som nå går offentlig ut og støtter KAMPEN FOR YTRINGSFRIHETEN OG RETTEN TIL BESKYTTELSE FRA POLITIET. Tusen takk til «Alternativ Media» fra Trondheim som direktesendte på FB fra dagen og deres innsats med å spre dette viktige oppropet rundt i Norges land. En spesiell takk til Ingar Grøndahl i «Folkebevegelsen for Norges Grunnlov»! Du har Grunnloven på fingerspissene og kjemper som en tiger for at folk skal forstå at vi må ta vare på Grunnloven vår. Den må ikke bli utvannet og andrerangs nå i forhold til alle «lovene» regjeringen prakker på oss og ikke for å snakke om hva EU/EØS pålegger oss av nasjonalkrenkende pålegg. Grøndahl er en av heltene våre! Han sto i t-skjorte med påtrykt «Størst av alt er ytringsfriheten» sammen med oss andre ytringsfrihetsforkjempere, og forsøkte å fortelle oppmøtte om retten til ytringsfrihet. Samtidig voktet han lageret vårt av t-skjorter som lå i ei eske ved han. T-skjorter som oppmøtte skulle få. I tillegg voktet han plakatene våre som var påtrykt «Stans angrepene på ytringsfriheten». Grøndahl ble angrepet, dyttet og hetset slik at han måtte forlate stedet der han sto. Pøbelen knuste så plakatene våre og skar i stykker alle t-skjortene som lå i eska. De gikk løs på ytringsfriheten. Rev den i stykker og spyttet på Norges Grunnlov. Hvor var politiet da? Saken er forøvrig godt dokumentert ved filming av de «modige», selvhatende og voldelige pøbelen og det er anmeldt til politiet. På turen tilbake til Trøndelag oppsummerte jeg hva som hadde gjort mest inntrykk på meg selv. Var det de truende motdemonstrantene som ville slått meg ned ved gjerdet der jeg sto om ikke politiet hadde hindret dem? Var det hylingen og bråket på dem? Var det å bli ropt «rasist» og til og med «nazist» til helt opp i ansiktet? Nei. Det som gjorde mest inntrykk på meg var to jenter i 12-13 årsalderen som sto foran meg, i sammen med pøbelen som ropte og skrek og oppførte seg truende. To søte jenter, den ene lys og den andre mørk i huden. De sto bare og så på meg med et undrende uttrykk i ansiktet, ikke raseri, ikke hat i øynene sine. Bare undrende. Jeg tenkte på barnebarnet mitt som jeg er så uendelig glad i og hadde lyst til å stryke dem over håret og spørre om de hadde besteforeldre? Spørre dem om noen var glad i dem og beskyttet dem? De samme to jentene sto også undrende og så på når Grøndahl satte seg ned ved gjerdet og tok insulinsprøyten sin. Dette etter at pøbelen hadde angrepet ham. I disse jentenes oppfatning, er både Grøndahl og jeg «utgamle mennesker». Jeg bare lurer på om jentene spør seg selv hvorfor så «gamle mennesker» utsetter seg selv for slikt? For disse jentene var det håp for. De undret seg og tenkte. De skulle bare ikke vært her i dag. Hvem var det som dro dem med dit? Flere spurte: «Hvem er du? «Hvem er dere?» «Har dere et navn?» Svaret er kort og greit: «Vi er folket. Vi er mannen og kvinnen i gata som reiser oss og slåss for din ytringsfrihet. Vi vil ikke la pøbel få bestemme hvem som skal få snakke offentlig eller ikke! Og vi stiller krav til at politiet beskytter oss som ikke utøver vold og lager bråk. Vi vil stå hvor vi vil, lytte til hvem vi vil, snakke om hva vi vil uten å bli slått ned av pøbel!» Sånn er det med den saken. Når vi ankom Stortorget anmodet innsatslederen høflig, men bestemt, om at vi «tilhørerne med t-skjorter» skulle stå sammen med SIAN på scenen, begrunnet med hensynet til vår sikkerhet. Merkelige greier. Alle de andre hadde skjønt at vår tilstedeværelse der ikke var noe reklamestunt for SIAN eller noen politisk organisasjon, men altså ikke politiet. Vi avslo derfor denne anmodningen og lenket oss på utsiden til gjerdet. Jeg reagerer også på at «fotfolket» i politiet ikke visste at jeg hadde sendt epost til politiet i Lillestrøm om at vi kom og forventet å bli beskyttet. Jeg hadde eposten på mobilen min og reagerte på undring hos dem når de leste. Dette hadde de tydeligvis ikke fått beskjed om på forhånd. Hvorfor ikke? Jeg observerte at det var mange «duster» blant motdemonstrantene, de som er så opptatt av å stå frem for «gode saker» at de glemmer å sette seg inn i hva det gjelder. Der scoret AUF stort der de veivet rundt med flaggene sine. En 5-6 stykker av de andre jeg så var så «stein» og rusa at de ikke snakka reint. Så var det «unger» som jeg kaller det. Barn mellom 12 og 17-18 år som drev og surra rundt og hylte i håp om å «bli godtatt i flokken» av lederen/lederne. Rotløs, usikker og kanskje mobba ungdom som forsøker å finne beskyttelse og tilhørighet i en flokk. For vi mennesker er flokkdyr og den største trusselen er å være alene og utstøtt. Og dette – dette vet noen å utnytte! Fordi jeg så dem. Maskerte, voksne menn som VISSTE hva de gjorde når de anførte og oppfordret til hærverk og vold. Rekruttering kalles det. Og disse ungene er lette bytter for dem. Hvor er foreldrene deres? Nå er vi ytringsfrihetsforkjemperne i gang. Vi mobiliserer og akter dra til Bergen der det skal være en ny stand den 22 august. Denne gangen blir vi flere. Og vi skal stå! Stå oppreiste og rolige og kreve at politiet ordner opp. Blir noen av oss skadet eller drept, blir det politiets ansvar. Vi kommer til å informere politiet også denne gangen at vi kommer. Det vil ganske snart bli opprettet en side der våre t-skjorter kan bestilles og vi må sannsynligvis opprette noen form for «kronerulling». Jeg brukte feriepengene mine på dette denne gangen. Vel anvendte penger så langt. Og gå inn på Alternativ Media i Trondheim med Anneli Virtanen og Ronny Rønning og følg med. Lik og støtt dem.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.