Er det å slå ned solen en god proxy for geoteknikk i stratosfærisk sulfat?

Å bevisst blokkere en liten del av den innkommende solstrålingen vil avkjøle klimaet. En slik tilnærming ville være å injisere SO $ _2 $ i stratosfæren, som ville produsere sulfat-aerosoler som ville forbli i atmosfæren i 1-3 år, noe som gjenspeiler en del av den innkommende kortbølgestrålingen. Dette vil ikke påvirke klimaet på samme måte som økte klimagasskonsentrasjoner (GHG), noe som fører til gjenværende forskjeller når en GHG-økning blir motvirket av geoteknisk stratosfærisk sulfat. Mange klimamodellsimuleringer av geoingeniør har brukt en jevn reduksjon av innkommende solstråling som fullmektig for stratosfæriske aerosoler, begge fordi mange modeller ikke er designet for å fange tilstrekkelig relevante stratosfæriske aerosolprosesser, og fordi en solreduksjon ofte har blitt antatt å fange de viktigste forskjellene mellom hvordan stratosfæriske aerosoler og drivhusgasser vil påvirke klimaet. Her viser vi at dimming av solen ikke gir de samme overflateklimaeffektene som simulering av aerosoler i stratosfæren. Ved å tilpasse det romlige mønsteret for solreduksjon til aerosolene nærmere, er noen forbedringer i denne idealiserte representasjonen mulig, med ytterligere forbedringer hvis den stratosfæriske oppvarmingen produsert av aerosolene er inkludert. Dette er relevant både for vår forståelse av de fysiske mekanismene som driver endringene som er observert i stratosfæriske sulfats geoingeniørsimuleringer, og når det gjelder relevansen av konsekvensanalyser som bruker en jevn solavdemping. Her viser vi at dimming av solen ikke gir de samme overflateklimaeffektene som simulering av aerosoler i stratosfæren. Ved å tilpasse det romlige mønsteret for solreduksjon til aerosolene nærmere, er noen forbedringer i denne idealiserte representasjonen mulig, med ytterligere forbedringer hvis den stratosfæriske oppvarmingen produsert av aerosolene er inkludert. Dette er relevant både for vår forståelse av de fysiske mekanismene som driver endringene som observeres i stratosfæriske sulfats geoingeniørsimuleringer, og når det gjelder relevansen av konsekvensanalyser som bruker en jevn solavdemping. Her viser vi at dimming av solen ikke gir de samme overflateklimaeffektene som simulering av aerosoler i stratosfæren. Ved å tilpasse det romlige mønsteret for solreduksjon til aerosolene nærmere, er noen forbedringer i denne idealiserte representasjonen mulig, med ytterligere forbedringer hvis den stratosfæriske oppvarmingen produsert av aerosolene er inkludert. Dette er relevant både for vår forståelse av de fysiske mekanismene som driver endringene som er observert i stratosfæriske sulfatgeoingeniør-simuleringer, og når det gjelder relevansen av konsekvensanalyser som bruker en ensartet solavdemping. noen forbedringer i denne idealiserte fremstillingen er mulige, med ytterligere forbedringer hvis den stratosfæriske oppvarmingen produsert av aerosolene er inkludert. Dette er relevant både for vår forståelse av de fysiske mekanismene som driver endringene som observeres i stratosfæriske sulfats geoingeniørsimuleringer, og når det gjelder relevansen av konsekvensanalyser som bruker en jevn solavdemping. noen forbedringer i denne idealiserte fremstillingen er mulige, med ytterligere forbedringer hvis den stratosfæriske oppvarmingen produsert av aerosolene er inkludert. Dette er relevant både for vår forståelse av de fysiske mekanismene som driver endringene som er observert i stratosfæriske sulfatgeoingeniør-simuleringer, og når det gjelder relevansen av konsekvensanalyser som bruker en ensartet solavdemping.

Legg igjen en kommentar