Enkelt grupper kan benytte et grenseovergangssted som er stengt for ordinær trafikk

Artikkel | Sist oppdatert: 28.03.2021

Det er bare et begrenset antall godkjente grenseovergangssteder mellom , og Finland. Øvrige grenseovergangssteder er stengt for ordinær trafikk.

Likevel er det enkelte grupper reisende som kan benytte også slike stengte overgangssteder. Justis- og beredskapsdepartementet har revidert listen over gruppene som kan benytte stengte grenseovergangssteder.

Følgende grupper kan benytte et grenseovergangssted som er stengt for ordinær trafikk:

  • Personer som utfører ervervsmessig varetransport. Husk at du må ha nødvendig tillatelse fra Tolletaten til å kunne krysse grensen utenom der etaten er tilstede.
  • Personer som er strengt nødvendige for å kunne opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner innen samfunnsfunksjonen «helse og omsorg». Dette omfatter f.eks. deg som er bosatt i Sverige eller Finland, men som jobber i norsk helsetjeneste.
  • Du kan imidlertid bare benytte et slikt grenseovergangssted dersom det ikke er praktisk mulig for deg å ivareta din funksjon i Norge hvis du benytter et ordinært grenseovergangssted. Dette kan være dersom reiseveien blir så lang at det ikke er praktisk mulig å gjennomføre ditt arbeid i Norge. Husk at du må fylle vilkårene for unntak fra innreise- og smittekarantene som beskrevet i -forskriften § 6e.
  • Personer som er bosatt i Norge og arbeidspendler til Sverige eller Finland. Husk at du må pendle som beskrevet i covid-19-forskriften § 6b første ledd.
  • Norske statsborgere bosatt i Sverige eller Finland som arbeidspendler til Norge. Husk at du må pendle som beskrevet i covid-19-forskriften § 6b første ledd.
  • Personer bosatt i Norge og som er elever i videregående skole eller studenter, og pendler mellom bosted i Norge og skole i Sverige eller Finland. Dette gjelder også dersom du er norsk statsborger og bosatt i Sverige, men går på videregående skole/studerer i Norge. Husk at du må oppfylle kravene til regelmessig testing i covid-19-forskriften § 6b første ledd.
  • Svenske eller finske statsborgere (eller personer bosatt i Sverige/Finland) som er elever i videregående skole, og som pendler fra bosted Sverige eller Finland for å gå på skole i Norge.
  • Personer bosatt i Norge som har behov for å krysse grensen til Sverige/Finland på vei mellom to punkter i Norge.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.