STUDIE: ENKELTDOSE FRA PFIZER SENKER RISIKO FOR INNLEGGELSE MED 80 PROSENT HOS PERSONER OVER 80 ÅR….03.03 2021.

Helge Mikalsen, VG

Lurer på om har verifisert dette innlegget til VG-blekka??

Både vaksinen fra /BioNTech og vaksinen fra AstraZeneca er svært effektive til å redusere coronasykdom og beskytte mot alvorlig sykdomsforløp hos eldre voksne, viser foreløpige data i en ny studie. Det kommer frem i forskningsartikkel fra det fagfellevurderte tidsskriftet BMJ.

Analyser gjort av Public Health England (PHE) estimerer at en enkeltdose av én av disse vaksinene er rundt 80 prosent effektiv i å forhindre sykehusinnleggelse blant personer over 80 år, tre til fire uker etter dosen har blitt gitt, skriver tidsskriftet.

I tillegg viser de foreløpige dataene at én enkeltdose av vaksinen fra Pfizer førte til 85 prosent reduksjon i fra hos personer over 70 år. De samme dataene er foreløpig ikke tilgjengelige for AstraZeneca-vaksinen fordi den ble rullet ut på et senere tidspunkt.

– Dette styrker de økende bevisene som viser at bidrar til å redusere infeksjoner og å rede liv. Selv om det gjenstår mye data å følge, er dette oppmuntrende, og vi er i større grad sikre på at vaksiner utgjør en faktisk forskjell, sier sjef for i PHE.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.