Hvem skal få Johnson & Johnson-vaksinen over mRNA-vaksinene?

Av Jocelyn Solis-Moreira,

To COVID-19-vaksiner er tilgjengelige i USA, og en tredje, utviklet av Johnson & Johnson, sendte nylig inn en søknad om nødbrukstillatelse  , noe som betyr at den kan være tilgjengelig i begynnelsen av mars. 

Med så mange alternativer lurer mange på om det betyr noe hvilket skudd de får.

Relatert: Hurtigguide: COVID-19 vaksiner og hvordan de fungerer

Det korte svaret er at du bør få det bildet du får tilbudt, sa eksperter til WordsSideKick.com. Men det er flere grunner til at visse bilder kan fungere bedre for forskjellige populasjoner. 

Johnson & Johnson-vaksinen hadde 66% effekt ved å redusere alvorlige og moderate tilfeller av COVID-19, som inkluderer enten to milde symptomer eller et mer alvorlig symptom, som for eksempel lave oksygennivåer i blodet eller økt respirasjonsfrekvens, rapporterte WordsSideKick.com . Med andre ord var personer som var vaksinert med J & J-skuddet tre ganger mindre sannsynlig å få et mildt eller moderat tilfelle av COVID-19 sammenlignet med deltakere som fikk placebo. I mellomtiden hadde Pfizer / BioNTech-vaksinen 95% effekt, og Moderna-vaksinen hadde 94% effekt for å forhindre symptomatisk COVID-19, noe som betyr en hvilken som helst positiv test med enda ett symptom, uansett hvor mild. Alle tre vaksinene antas å være 100% effektive for å forhindre sykehusinnleggelse og død relatert til COVID-19.LUKKEr det OK å blande og matche COVID-19 vaksiner?Volum 0% SPILL LYD

Men mens toskuddsregimene Moderna og Pfizer ser ut til å være mer effektive på papir, har Johnson & Johnson-vaksinen en kant fordi den ikke krever et oppfølgingsskudd, og den kan lagres ved vanlige kjøleskapstemperaturer i flere måneder. , sa Dr. Peter Gulick, professor i medisin og en smittsom ekspert ved Michigan State University College of Osteopathic Medicine. Det kan hjelpe med å få flere mennesker vaksinert, spesielt de som kanskje ikke kommer tilbake for et nytt skudd, så vel som på steder der tilgang er et problem, sa han.

Johnson & Johnson-skuddets mindre strenge lagringskrav kan være en fordel i landlige områder, sa Gulick. “De kan settes i kjøleskap og oppbevares der, mens Moderna, og definitivt Pfizer, trenger mye kaldere temperaturer for å holde vaksinen levedyktig,” sa Gulick til WordsSideKick.com. “Det faktum at du enkelt kan lagre [Johnson & Johnson-vaksinen] på legekontor, apotek osv., Kan gjøre den mer tilgjengelig.” 

Denne enkelt-skudd vaksinen kan også være bedre for folk som kan ha problemer med å reise til sykehus eller massevaksinasjonssteder (spesielt de som er hjemme- eller sengebundet).

“Folk får ett skudd, men det er ingen garanti for at de kan komme tilbake for det andre skuddet,” sa Gulick til WordsSideKick.com.

Med fremveksten av nye coronavirus-varianter er noe beskyttelse bedre enn ingen beskyttelse. Fordi en one-shot vaksine som Johnson & Johnson bare krever ett skudd, kan samme antall doser gå dobbelt så langt som med de andre vaksinene, noe som kan være bedre for å kontrollere spredningen av viruset. Imidlertid vil den første tilførselen av J & J-vaksinen være begrenset; selskapet lovet opprinnelig 12 millioner doser i mars, men det kan komme etter på produksjonen, ifølge The New York Times .

Dr. William Lang, tidligere lege i Det hvite hus og medisinsk direktør for JobSiteCare, fortalte WordsSideKick.com at den lavere effekten ikke skulle avskrekke folk fra å få vaksinen Johnson & Johnson. I motsetning til Pfizer og Moderna testet Johnson & Johnson vaksinen mot den sørafrikanske varianten , som har vist seg å unngå nøytraliserende antistoffer, som immunforsvaret distribuerer for å stoppe coronavirus fra å infisere celler.

Relatert: COVID-19-vaksiner: Den nye teknologien som gjorde dem mulig

“Den rapporterte lavere effektiviteten kan være noe reell, men det kan også være en funksjon av å teste i et litt annet miljø på grunn av de nylig sirkulerende variantene,” sa Lang. “Hvis min 88 år gamle far eller jeg ble tilbudt J&J, ville jeg ikke nøle med å få det.”

Gitt fremveksten av vaksinefrigivende varianter, som de sørafrikanske og brasilianske variantene, er det nødvendig å redusere spredningen så raskt som mulig for å redusere sjansene for at ytterligere mutasjoner utvikler seg, sa Gulick.

På baksiden ser det ut til at Moderna- og Pfizer / BioNTech-vaksinene, som sender mRNA inn i muskelceller for å fortelle kroppen å produsere en immunreaksjon på coronavirus-piggproteinet, har høyere effekt, sa Lang.RELATERT INNHOLD

–   11 (noen ganger) dødelige sykdommer som hoppet over arter

– 14 koronavirusmyter som er sprengt av vitenskapen

– De 12 dødeligste virusene på jorden 

Gulick sa at høyrisikogrupper – som eldre, som har en mindre robust immunrespons, og mennesker som er immunkompromitterte – bør prioriteres for vaksiner med høyere effekt. 

“Jeg vil sannsynligvis gå med to-dose vaksinen Moderna og Pfizer, i det minste for pasientene mine med HIV. Men hvis forsikringen bare dekker en viss, vil jeg si gi den til dem fordi jeg bare vil ha vaksinen i armen, sa Gulick. “Men jeg ville valgt todoseskuddet hvis jeg hadde preferansen.” 

Med verden som overgår 100 millioner COVID-19-tilfeller, ifølge Verdens helseorganisasjons dashbord , vil de fleste av oss ikke få sjansen til å velge: Det er viktig bare å bli vaksinert.

Opprinnelig publisert på WordsSideKick.com.

Redaktørens merknad: Denne historien ble oppdatert mandag 15. februar kl 17:20 EDT for å avklare at Moderna- og Pfizer-vaksinene er tilgjengelige, ikke godkjent, i USA. De fikk autorisasjon til nødbruk, ikke full FDA-godkjenning.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.