Innlegg fra Tine Cecilia Holm .

Jeg følger deg i dette at vi selv har et ansvar for å komme oss ut og holde oss i form. Men mange har, på grunn av myndighetenes bedrageri mot borgerne, sunket ned i en slags lammelse og frykt som har svekket helsen både mentalt og fysisk. Sitter du hjemme og ser for mye på TV og blir redd og fordummet, kommer du deg heller ikke ut. Du havner i senga. Så man burde se på den psykiske og fysiske helsen under ett. Andre opplever at de blir mentalt veldig slitne av motstanden man opplever når man søker å gjøre noe med frihetsberøvelsen fra myndighetenes side. Makten er så stor. Slik sett mener jeg vi alle har mye å tape på at dette spillet holdes i gang: Vi får alle dårligere helse; vi fratas frihet og livskvalitet, minutt for minutt. For noen vil det føre til at de dør tidligere. Jeg mener også det er dumt å sette trening på treningssentre opp mot tur i skog og mark. Det er typisk mange som ikke trener på Sats og i andre studioer at de latterliggjør folk som trener yoga, danser zumba eller trener med vekter innendørs. Men for endel er det dette de trenger, både mentalt og fysisk: Det er mye tilhørighet ved å gå på et slikt senter, og enkelte har ikke noe sosialt liv utenom. Da blir ikke en joggetur alene i skauen det samme. Det fyller ikke behovet. Selv sier jeg ja takk begge deler. Etter en time på senteret f.eks med gledefylt zumbadans, øker energien og jeg orker å gå meg en tur etterpå. Selv har jeg brukt isbad for å styrke endorfiner og følelsen av velvære i dette rare året hvor mye annet har vært stengt. Ellers oppfordrer jeg alle til å komme seg ut en halvtime om dagen. Det er ikke så mye som skal til for å komme i litt bedre form. Og man kan som Erlend er inne på bruke tiden på hjemmekontor til å finne ut hva man egentlig og virkelig vil bruke tiden og livet til.

Tom VivelidTine Cecilia Holm. Ja. Det skjer mye.Jeg vet at det er mange på et lavere trimnivå som faktisk bruker disse treningssentrene som motivasjon og for mange med slitasjeskader, yrkesskader og livstilsplager og ikke kan løpe i heia eller på annet vis bruke egenvekten i treningsøyemed fordi dette blir for tungt eller belastning blir så feil at et enkelt aparat hvor man kan justere helt fra fjærvekt til muskelbygging med etter den enkeltes utvikling. Selv har jeg yrkesskader som gjorde at jeg måtte gjøre tiltak fordi jeg ikke kunne herje som tidligere. Enkle aparater til oppbygging hjemme ble løsningen. Da slapp jeg også å bruke tid til og fra. Jeg slapp å stresse med alt som skulle passe inn i tiden og jeg kunne med enkle grep få mer effekt av en halvtime og timen enn hva jeg måtte ha gjort ute fordi fordi jeg ikke kunne bruke kroppen effektivt som før skade. Men så trener man seg opp og kommer nære det punkt hvor det er ut og ta seg ut som før.Jeg kjenner absolutt verdien av aparattrening som hjelp til å komme på et nivå hvor man ikke må på et gym.Jeg er bare veldig prinsippiell av meg. Jeg tenker også det er mange som faktisk ikke kan se seg råd til treningssenteret.Det er frihetsberøvelsen jeg av prinsipp mener er det viktigste. Denne påvirker også sterkt folkehelsen. Psykiske lidelser. Familier som er i opphørstilstand grunnet disse forhold er ekstremt. Og dette skjer selv om man ikke har noen dype politiske kløfter i blodpølen. Dessverre er det veldig veldig mange blant oss som ikke evner å bli objektiv og å føre en prinsippiell debatt. Er man i tillegg lettskremt blir det virkelig ille.

Legg igjen en kommentar