Sjimpansevirus i Astra Zenecas koronavaksine

Publisert 5. februar 2021

har godkjent bruken av Astra Zenecas kontroversielle koronavaksine og beordret hundre tusen doser til å injiseres i befolkningen. Vaksinen er funnet å inneholde adenovirus fra sjimpanser og genetisk modifiserte organismer.

7. februar forventes den første leveransen av Astra Zenecas å nå Sverige, og det er i utgangspunktet rundt 400 000 doser etterfulgt av flere leveranser de neste månedene. Enhver som leser vaksinens innholdsfortegnelse, kan imidlertid få noe av et sjokk. Vaksinen inneholder blant annet et modifisert som finnes i sjimpanser, et såkalt adenovirus.Utdrag fra innholdsfortegnelsen for vaksinen.

Forskere har advart og kritisert denne nye typen adenovirusbasert vaksine, delvis fordi det antas at det ikke er gjort tilstrekkelige kliniske studier, men også fordi de langsiktige konsekvensene og effektene er uklare, og at det er helserisiko ved bruk av adenovirus fra sjimpanser i slik at de injiseres i mennesker.

De britiske myndighetene uttaler også at vaksinen inneholder genetisk modifiserte organismer, og at rester av vaksinen derfor må kastes og destrueres på riktig måte.

Pakningsvedlegget advarer også om en rekke bivirkninger av både mildere og mer alvorlig karakter.

Klumper på huden , muskelsmerter, feber, hodepine, kvalme, smerte, tretthet og influensalignende er bivirkninger som mange av de som tar vaksinen bør forvente, men også svimmelhet, alvorlig magesmerter, alvorlig betennelse med tap av følelse , forstørrede lymfeknuter og intens svetting og kløende utslett er noe som ifølge pakningsvedlegget kan svi de som tar vaksinen.

Astra Zenecas vaksine har også vært knyttet til betydelig mer alvorlige bivirkninger enn det, inkludert lammende ryggmargsbetennelse .


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.