Dorset Biological Warfare Experiments

De Dorset biologisk krigføring eksperimenter ble en serie eksperimenter utført mellom 1953 og 1975 for å bestemme i hvilken grad en enkelt skip eller luftfartøyer kan unnvære biologiske stridsmidler over Storbritannia. Testene mellom 1971–1975 var kjent som DICE-forsøkene . Testene ble utført av forskere fra Porton Down , ved å bruke Zink cadmium sulfide (ZnCds) som et simulert middel. Tidlige resultater viste tydelig at ett fly som flyr langs kysten mens det sprøytes, kan forurense et mål over 100 miles unna, over et område på 10.000 kvadrat miles. Denne metoden for biologisk krigføringsangrep og testprogrammet for å studere den var kjent somStor arealdekning (LAC) konsept.

På begynnelsen av 1960-tallet ble Porton Down bedt om å utvide omfanget av testene sine for å avgjøre om bruk av levende bakterier i stedet for ZnCds ville endre resultatene betydelig. Forskere fra mikrobiologisk forskningsetablering i Porton Down valgte South Dorset som sted for denne neste testfasen, med Bacillus subtilis (også kjent som Bacillus globigii eller BG) valgt som testagent . [1] [2]

Denne bakterien ble sprayet over South Dorset uten kjennskap eller samtykke fra innbyggerne.

Lignende tester

Under operasjon Sea-Spray ble intetanende innbyggere i San Francisco Bay Area sprayet med Serratia marcescens og Bacillus globigii , patogener som deretter ble implisert i noen uvanlige sykdomsutbrudd, inkludert lungebetennelse og urinveisinfeksjoner, og til og med noen .

I senatets underkomitehøringer i 1977 avslørte den amerikanske hæren:

  • Mellom 1949 og 1969 ble det utført 239 ganger friluftstester av biologiske agenser. I 80 av disse eksperimentene sa hæren at den brukte levende bakterier som forskerne på den tiden trodde var ufarlige. I de andre brukte den inerte kjemikalier for å simulere bakterier.
  • På 1950-tallet spredte hærforskere Serratia over Panama City og Key West Florida uten noen kjente sykdommer.
  • I 1950 hæren forskerne spredt sink kadmium sulfid (nå en kjent kreft -causing middel) over Minnesota og andre Midtvesten stater for å se hvor langt de ville spre seg i atmosfæren. Partiklene ble oppdaget mer enn 1000 miles unna i staten New York .
  • Bacillus globigii , aldri vist seg å være skadelig for mennesker, ble løslatt i blant annet San Francisco, New York, , DC og langs Pennsylvania Turnpike.
  • I New York spredte militærforskere i 1966 Bacillus subtilis- varianten Niger , også antatt å være ufarlig, i T- banesystemet ved å slippe lyspærer fylt med bakteriene på spor i stasjoner i Midt-byen Manhattan . Bakteriene ble fraktet milevis gjennom t-banesystemet. Hærens tjenestemenn konkluderte i en rapport fra januar 1968 at: “Lignende skjulte angrep med et patogent sykdomsfremkallende middel i topptrafikkperioder kan forventes å utsette et stort antall mennesker for infeksjon og påfølgende sykdom eller død.”
  • I en hemmelig løslatelse av Bacillus globigii i Washingtons nasjonale lufthavn i mai 1965 og Greyhound Lines bussterminal ble mer enn 130 passasjerer eksponert for bakteriene som reiste til 39 byer i syv stater i de to ukene etter mock-angrepet. [3]

Se også

Referanser

  1. ^ Barnett, Antony (21. april 2002). “Millioner var i bakteriekrigstester: Mye av Storbritannia ble utsatt for bakterier sprayet i hemmelige studier” . guardian.com . Observatøren . Hentet 8. mars 2015 .
  2. ^ Dorset Biological Warfare Experiments 1963-75
  3. ^ Jim Carlton, Of Microbes and Mock Attacks: Years Ago, The Military Sprayed Germs on US Cities , The Wall Street Journal , (22. oktober 2001).

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.