15 Ulovlige eksperimenter Den amerikanske regjeringen har gjort på egne borgere

Louise Clark 13. september 2017 Verden

USAs regjering har en dyp mørk historie med å eksperimentere med sine egne borgere. Den setningen alene skriker konspirasjonsteori, men den amerikanske regjeringen og militæret har virkelig utført ulovlige og uetiske tester på intetanende ofre. Ofte visste deltakerne ikke engang hva som egentlig foregikk eller ikke var i stand til å nekte behandling. Mange av eksperimentene var dødelige eller etterlot ofrene livslange helseproblemer. Fra å utsette sjømenn til sennepsgass i andre verdenskrig til å få gatearbeidere til å få sine kunder jaktet på LSD – denne samlingen av uhyggelige eksperimenter og årsakene bak dem vil blåse deg.

Visste du at militæret brukte San Franciscos beryktede tåke for å spre kjemiske agenter? Og visste du at regjeringen forgiftet tusenvis av mennesker i forbudstiden? Mens de fleste av eksperimentene ble utført på 1950-tallet, fant noen eksperimenter sted så nylig som i 2011. Vi fant nylig ut om mange av disse eksperimentene, da detaljene hadde blitt skjult i topphemmelige og klassifiserte filer. Hvilket får deg til å lure på hvilke eksperimenter den amerikanske regjeringen utfører akkurat nå som vi ikke vet om? Les listen vår for å avdekke noen av de mest forferdelige eksperimentene den amerikanske regjeringen har utført på sine egne borgere.

15.PSYKISK FUNKSJONSHEMMEDE BARN BLE SMITTET AVFØRING

Via: Ranker.com

I rundt 20 år ble psykisk funksjonshemmede barn smittet med viral hepatitt. Forskningen skulle hjelpe til med å finne en vaksine. Barna ble med vilje smittet og foreldrene deres ble ikke informert. I stedet ble de fortalt at barna fikk vaksinasjoner. Alt dette gikk ned på Willowbrook State School, New York. Saul Krugman som gjennomførte eksperimentene, ga barna viruset, så på da de kastet opp, nektet å spise og ble stadig sykere. Krugman begrunnet sine handlinger med å si at barna uansett ville ha fått viruset, ettersom skolen regelmessig opplevde utbrudd av hepatitt. Maurice Hillman, en av Amerikas mest berømte vaksinologer, beskrev testene som “de mest uetiske medisinske eksperimentene som noen gang er utført på barn i USA”.

14.CIA BRUKTE PROSJEKTET MK-ULTRA FOR Å KONTROLLERE SINN

Via: Some-Interesting.com & blumhouse.com

Tilbake på 50-tallet var den amerikanske regjeringen i ferd med å få tak i noen alvorlig sketchy ting på bekostning av borgerne. Den mest omfattende rekken av eksperimenter gikk under kodenavnet MK-ULTRA – et CIA-prosjekt proppfull av ulovlig aktivitet. Og de hadde alle et formål, å svekke sinnene og utforske tankekontrollens verden. Beskrevet av Edward Kennedy som et “omfattende” test- og eksperimenteringsprogram, påførte MK-ULTRA lidelser til uvitende borgere “på alle sosiale nivåer” – dette inkluderte også testing på terminale kreftpasienter. Det vanligste eksperimentet var å dosere folk på LSD – uten medisinsk tilsyn. Testpersoner var syke i flere dager, noen innlagt på sykehus og noen fikk dessverre dødelige doser. Én testperson, en 8 år gammel jente, fikk LSD i 2 år, elektrosjokkbehandling og sensorisk deprivasjon.

1. 3.AMERIKANSKE MYNDIGHETER BRUKTE AFROAMERIKANERE I EKSPERIMENTER – UTEN DERES VITEN

Via: wikipedia

Nylig utgitte klassifiserte dokumenter viser at den amerikanske regjeringen brukte afroamerikanere i eksperimenter – uten deres kunnskap. Fra slaveriets dager til i dag er behandlingen av amerikanske leger forferdelig. I tillegg til leger som undersøkte hjernen til barn, ble afroamerikanere kastet i varme groper – for å finne en kur mot solstikk, og varme pokere ble presset inn i beina – for å avgjøre hvor tykk huden deres var. Harriet Washington, en afroamerikansk forfatter, undersøkte eksperimentene og fant ut at legene gjorde disse forferdelige testene fordi de mente at “svarte ikke opplevde smerte”. Eksperimenter av forskjellige slag fortsatte langt ut på 90-tallet, selv om nasjonal forskingslov ble vedtatt for å beskytte deltakerne.

12.DET AMERIKANSKE MILITÆRET SPREDTE DØDELIGE KJEMIKALIER I TÅKE

Via: SF Weekly

Alle som har brukt tid i San Francisco, vil være kjent med den berømte snikende tåken. Det dekker byen i en tett sky og gir spektakulære bilder. Men det hjalp også det amerikanske militæret med å gjennomføre et simulert angrep på bakteriekrig på 800.000 mennesker. Testene begynte i 1950, da det amerikanske militæret sprayet store mengder Serratia marcescens og Bacillus globigii i tåken som rykket mot San Francisco. De trodde at de luftbårne agentene var ufarlige, men det antas at en person døde og andre ble innlagt på sykehus. Det markerte begynnelsen på 20 år med bakteriekrigføring over hele USA. Bakterier ble løslatt i New York T-banen, over en flyplass og store motorveier. Bakterien Serratia marcescens har vært forbundet med flere helsekriser i Bay Area i årene siden testene ble utført.

11.GATEARBEIDERE LOKKET OFRE TIL CIA SAFE HOUSE FOR EKSPERIMENTER

Via: HistoryHole.com

Enhver situasjon som ser at prostituerte lokker folk inn for å bli jackped på en serie med rusmidler, høres mer ut som en sketchy kveld ute, i stedet for en hemmelig CIA-op. Kall det Operation Midnight Climax, og det høres stadig mer urolig ut. Men utover den lurte underverdenen av prostitusjon og narkotika, skjedde det noe mer uhyggelig. En gang fristet tilbake til de trygge husene, ble uvitende ofre dosert på LSD eller andre sinnsendende stoffer. De fikk også lure rundt med gatearbeiderne – mens de skumle CIA-dudene så på. Ingen vet akkurat hvor mange mennesker ble målrettet, men i en høring knyttet til MK-ULTRA-eksperimenter sa senator Edward Kennedy: “Det er kanskje et hvilket som helst antall amerikanere som går rundt i dag på østkysten eller vestkysten som fikk narkotika , med alle slags fysiske og psykiske skader som kan forårsakes.

10.US NAVY TESTET SENNEPSGASSPRØVER PÅ EGNE SJØMENN

Via: Complex.com

Den 17 år gamle sjømannen Russell O’Berry tilbrakte bare noen få uker på boot camp før han ble gasset av sitt eget militær. Lukket inn i en liten hytte, han tok på seg en gassmaske og ventet. Han så ikke den gule skyen av sennepsgass fylle hytta, men han kjente det. Områdene rundt høyre øye, rumpe og kjønnsorgan begynte å brenne. I løpet av testene utviklet O’Berry enorme smertefulle blemmer og en fryktelig hoste da sennepsgassen brente lungene. Bare en av mange, mange tjenestemenn som ble ‘tvunget’ inn i gasskamrene. Deres lidelse og pågående dårlig helse var for ingenting, sennepsgass ble brukt bare en gang under krigen – ved et uhell.

9.EN FENGSELSLEGE SOM ER IMPLANTERT I DYR * TAR DEL I INNSATTE I SAN QUENTIN

Via: firsttoknow.com

I fire tiår gjennomførte Dr. Leo Stanley en serie opprivende eksperimenter på fanger. Han fungerte som overkirurg i San Quentin-fengselet, og trodde Dr. Stanley at testene hans ville redusere kriminell oppførsel og hindre den kriminelle befolkningen i å reprodusere. Da han så sine innsatte som ‘uegnet foreldre’, begynte han å bytte testikler mellom fanger, implantere testikler fra dyr og generelt gjøre motbydelige ting med menns skrot. Ved å bruke de kirurgisk fjernede kojonene fra griser, gikk geiter og sauer tydeligvis ikke så bra, og fangens kropper avviste fremmedlegemet. Da dette skjedde, fjernet Dr. Stanley dem bare, purerte dem og injiserte dem i den innsattes hud i stedet.

8.AMERIKANSKE FORSKERE INJISERTE MENNESKER MED PLUTONIUM OG URAN

Via: Kristv.com

Med global krig som satte press på USA, opprettet regjeringen i 1942 Manhattan Engineer District. Målet deres? Å produsere et atomvåpen. Med USA allerede fullstendig klar over farene ved radium, ble medisinsk personell satt til å beskytte arbeiderne. Det de ikke forsto var effekten plutonium, uran og polonium hadde på menneskekroppen. Så de begynte å injisere rimelig sunne pasienter på sykehus og militærmedisinske fasiliteter med plutonium og uran. Den første mannen som ble injisert, Ebb Cade, ble injisert, hadde fjernet 15 tenner og arm og benbein fjernet før han flyktet fra sykehuset – uten tvil bekymret for prosedyrene da han bare hadde blitt innlagt med knuste bein fra en bilulykke. Senere døde han av hjertesvikt.

7.FANGER VED STATEVILLE PENITENTIARY BLE SMITTET MED MALARIA

Via: Daily Mail

Nok et krigstidsproblem og en ny runde med ulovlig eksperimentering for å finne en løsning. Denne gangen var problemet malaria – rundt 65% av amerikanske soldater innkalt til Sør-Stillehavet fikk sykdommen. Med styrkene svekket, visste regjeringen og militæret at en løsning var viktig for å vinne krigen. Så 400 fanger ble med vilje smittet med malaria og fikk deretter ikke-påvist anti-malariamedisiner for å se om de fungerte. Fanger meldte seg frivillig til rettssakene mot at tiden ble tatt av straffen – det de ikke registrerte seg for var å dø av et dødelig hjerteinfarkt forårsaket av noen av de narkotika som skulle kurere dem.

6.KRIMINELLE FIKK KJØPE VÅPEN AV EN VELDIG SPESIFIKK GRUNN, OG DET ENDTE IKKE BRA

Via: Wikipedia

En helt annen type eksperiment denne, men likevel som ulovlig, uetisk og tør vi si, rett og slett tåpelig? Fra 2009 til 2011 fikk amerikanske kriminelle lov til å kjøpe våpen ulovlig. Hvorfor? Brainiacs ved Bureau of Alcohol, Tobacco, Skytevåpen og Sprengstoff håpet å følge kriminelle og deres nyinnkjøpte våpen, rett til kongepinnene til de meksikanske narkotikakartellene. Det eneste problemet var at våpnene begynte å dukke opp i Texas – i stedet for Mexico. Åh, og pistolene begynte også å vises som drapsvåpenet i en rekke høyprofilerte drap. Da en amerikansk grensepatruljeagent avviklet døde, ble Operation Fast and Furious avsluttet for godt.

5.AMERIKANSKE KREFTPASIENTER BLE ULOVLIG BEHANDLET MED EKSTREM STRÅLING

Via: radiologykey.com

I løpet av 60-tallet fikk afroamerikanske kreftpasienter høye nivåer av stråling – uten deres samtykke. Legene fortalte pasientene at de ble behandlet for kreft, men forfalsket deretter samtykkedokumentene som skisserte de forferdelige strålingsdosene de ble utsatt for. En lege, Robert Stone, begynte arbeidet med å dekke over hans uetiske praksis ved bare å registrere pasientens initialer – slik at de aldri kunne spore behandlingen og journalene. Under den kalde krigen utvidet strålingseksperimenter og inkluderte frigjøring av radioaktive elementer over amerikanske byer, mating av radioaktive kjemikalier til psykisk funksjonshemmede barn og injisering av babyer med radioaktive kjemikalier.

4.LEGER UTSATTE FORELDRELØSE BARN FOR PSYKOLOGISK MISBRUK FOR Å KURERE STAMMING

Via: Storify.com

Tidligere sunne barn ved Iowa-soldatene og Sailors Orphans ‘Home ble utsatt for en periode med psykologisk overgrep som senere skulle bli fokus for en rettssak på flere millioner dollar. En lege som ønsket å kurere taleproblemer, ville fremkalle en stamming hos et barn – for å kurere det. Han sendte en sykepleier for å snakke med en gruppe på 22 foreldreløse barn i det som ble kjent som ‘Monster Study’. De foreldreløse ble delt inn i grupper. Stammere og ikke-stammere. Foreldreløse barn uten taleproblemer ble fortalt at deres tale ikke var normal, og de må rette den med en gang. Etter hvert som alt barnas skolearbeid led, begynte de å bli mindre pratsomme og viste de manerer som var knyttet til stamming. Tre overlevende foreldreløse foreldre saksøker nå staten og universitetet i Iowa.

3.EN SKUMMEL FENGSELSLEGE EKSPERIMENTERTE MED ‘ACRES OF SKIN’ I HOLMESBURG FENGSEL

Via: Daily Mail

Da en forskningssulten lege først gikk gjennom portene til Holmesburg fengsel, sa han til en reporter: “Alt jeg så før meg var hektar hud.” Skumle, ikke sant? Det var begynnelsen på en 20 års serie med smertefulle eksperimenter. Dr. Albert M. Kligman inngikk et samarbeid med University of Pennsylvania for å bruke fangens kropper til å teste en rekke produkter, inkludert øyedråper, vaskemidler, tannkrem, deodorant, hudkremer og sjampo. Som alle virker ganske tamme, til du får vite om de hyppige smertefulle prosedyrene som fulgte med ekstern testing. Det ble tatt konstante biopsier, og mange fanger fikk smertefulle reaksjoner på produktene som ble lagt på huden.

2.DEN AMERIKANSKE REGJERINGEN MED VILJE FORGIFTET ALKOHOL – DREPER 10.000 INNBYGGERE

Via: Kickassfacts.com

Da den amerikanske regjeringen tilførte gift i alkohol i forbudstiden, håpet den virkelig at folk ville slutte å drikke. Bortsett fra at alle liker å feste, så det viste seg å være en stor fiasko. Industriell alkohol – de snille støvlenderne stjal for å lage sitt høyt elskede måneskin, ble forgiftet og folk begynte raskt å dø. Aviser tok opp historien og sprutet den over overskriftene, men likevel drakk folket. I stedet for å gjøre noe fornuftig som å si, slutte å sette gift i alkohol, fortsatte regjeringen og i løpet av årene døde 10.000 borgere. Tusenvis til ble syk av de smittede drinkene, men eksperimentet stoppet aldri den amerikanske tørsten etter alkohol.

1.LEGER FORSEGLET BARNS HUD MED VILJE

Via: Wikimedia

I 1953 beskriver en artikkel i et medisinsk tidsskrift noen forferdelige undersøkelser som er utført på barn. 41 ungdommer, i alderen 8 – 14 år, hadde hud på underlivet blært med kantarid – et giftig stoff som ved inntak kan være dødelig i små doser. Det er noen bevis som sier at Cantharide – avledet fra ‘blisterbagler’ – også er afrodisiakum, men da stoffet irriterer hele fordøyelsessystemet, er det sannsynligvis ikke verdt risikoen. Forskningen ble utelukkende gjort for å se hvor mye stoffet irriterte barnas hud. Lidelsen stoppet ikke når forskningen var ferdig. Folk som tar seg av barna, kutter den blærede huden av med en saks før de ‘rengjør’ området med peroksid – noe som kan skade vev og hud ytterligere.

Kilder:  independent.co.uk ,  nytimes.com ,  baltimoresun.com,  businessinsider.com

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.