FHI-ledere fikk millioner ekstra.

Enorm overtidsbruk ved FHI skal ettergås av Arbeidstilsynet. Ni ledere fikk til sammen 2,7 millioner i overtidslønn i 2020.

– En skremmende utviklingVolume 90%BESKYMRET: Camilla Stoltenberg sier det er en skremmende at det dukker opp nye muterte virusvarianter av Covid-19.Steinar Solås SuvatnePublisert tirsdag 26. januar 2021 – 22:14CORONA INorgeVerdenpåvist smittet61 300+233innlagt122-13døde550+6SE MER

Ledere ved Folkehelseinstituttet (FHI) fikk millioner i overtidskompensasjon i 2020, ifølge Frifagbevegelse.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) erkjenner at arbeidsmiljøloven om hvor mange overtidstimer det er tillatt å jobbe, ble brutt i fjor.Får pepper for FHI-melding

Ni ledere fikk 2,7 mill

Tidligere i dag ble det kjent at Arbeidstilsynet åpner tilsyn om overtidsbruken ved både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

– Det er snakk om svært mange timer for dem som har arbeidet mest. 18 ansatte har over 500 timer i løpet av 2020. Det er 41 ansatte som har arbeidet 300 timer eller mer som overtid, opplyser assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI til Frifagbevegelse.

– Det ble åpnet for at ledere skulle få godtgjort overtid i tråd med hovedtariffavtalen for pålagt arbeid utover ordinær arbeidstid som er knyttet til pandemihåndteringen, forteller Knudsen videre.

Ni av disse lederne fikk godkjent store mengder overtid, og fikk 2,7 millioner i overtidsbetaling i 2020.

Dette utgjør 300 000 kroner i snitt i overtidslønn for de ni.Ut mot TV 2-måling: – Slett håndverk

– 750 000 hver

Men ifølge de tillitsvalgte ved FHI har enda flere ledere fått stor overtidsbetaling i kriseåret 2020.

– Enkelte ledere har fått mer enn 700.000 kroner hver i overtidsgodtgjørelse for mer enn 750 overtidstimer i 2020, sier Marc Gayorfar, tillitsvalgt for de FHI-ansatte organisert i Norsk Tjenestemannslag.

I går kunne Dagbladet fortelle at helsedirektør Bjørn Guldvog snudde i sin vurdering av hytteforbudet etter at statsminister Erna Solberg (H) gikk på TV og kunngjorde forbudet.Guldvog snudde etter Erna-intervju

Ekstraordinære lønnshopp

Frifagbevegelse opplyser også at det ble gitt solide lønnshopp til mange ledere ved FHI i 2020. Flere fikk lønnstillegg utover det generelle lønnstillegget på 0,45 prosent i fjor. Det skjedde som følge av «forhandling på særskilt grunnlag»

Fem ledere fikk slike ekstraordinære tillegg på mellom 47 500 og 115 000 kroner. Snittlønna på ledere ved FHI er 985 000 kroner i året. Instituttet har minst 70 fast ansatte ledere.

Dagbladet skrev tidligere i dag at flere nå refser ostehøvekuttene regjeringen har pålagt FHI de siste åra. Dagbladet kunne også melde at både Ap og Sp er positive til å gi FHI krisestøtte.

Høie ble konfrontert med en uttalelse FHI-direktør Camilla Stoltenberg ga til VG søndag, der hun antydet at kutt i budsjettene mellom 2015 og 2019 kunne være noe av forklaringen på hvorfor Danmark tester flere koronaprøver for mutasjoner enn Norge.– Det er ikke greit!

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.