“1984” (Husk at jeg aldri har lest det)

Fortsatt fra 1984 med teksten War is Peace.  Frihet er slaveri
Foto fra Alamy

Jeg har faktisk aldri lest “1984” selv, men ved å skure på klarte jeg å sette sammen dette. Så nyt det jeg antar er den klassiske romanen “1984”.

Det var en veldig dårlig tid. Plassen? Amerika. Året? 1984. Alt var som veldig dårlig. Bare en mann våget å trosse etableringen. Han het Orwell. Orwell Jones. Og dette er hans virkelig mørke historie om hvor ille ting kan bli i Amerika. Ja, det stemmer, det samme Amerika du bor i. Du ser, i 1984 ble fri tanke forbudt – og Orwell hadde lært den leksjonen på den harde måten.

Det hele startet da Orwell gikk gjennom de skumle gatene i 1984. Han var i ferd med å åpne Twitter og kvitre om hva som kom inn i hans sinn, og også adressen, telefonnummeret og personnummeret til en kongressmann han ikke likte . Det var da han så dem. Tankepolitiet. Generelt elsket Orwell politiet og støttet lov og orden. Men i dette tilfellet var de dårlig politi, fordi det var han som var i trøbbel.

Å nei, trodde politiet, tenkte han.

“Vi hørte det!” ropte de. “Du blir arrestert for å gjøre frihet!”

“Du kan ikke gjøre det! Er ikke dette Amerika ? ”

“Ikke nå lenger. Har du ikke hørt det? Det er 1984! ”

Så låste de ham inn i Thought Prison, ved å ta bort Twitter-en hans. Han prøvde å gå på Pinterest, men de forbød ham også der. Han satt i et bokstavelig, metaforisk fengsel uten vei ut. Det var bare en vei ut. Han gikk til den travleste gaten han kunne finne og begynte å rope.

“Folk fra 1984! De tok bort Twitter-en min! ”

“Bruk Pinterest!” ropte noen i mengden.

“Jeg kan ikke,” svarte Orwell. “De tok det også.”

Publikum ble stille. Han kunne se skrekken i folks ansikter. Noen sa til slutt: “Det er så kafkaisk. Det jeg mener med det er det samme som skjedde med min venn, Kafka Richardson. ”

“Hvor er vennen din nå?” Spurte Orwell.

“Jeg vet ikke. Han kan ikke bruke Twitter til å kvitre hva han holder på med. ”

Orwell hadde aldri vært så redd. Han hadde trodd at dette var Amerika, hvor folk som ham kunne gjøre hva de ville, så lenge de refererte til seg selv som patrioter i onlinefora. Han visste at han måtte slå tilbake.

“Vi må slå tilbake,” erklærte han overfor publikum. “Jeg kan ikke lenger tweet, men du kan! De kan ikke stoppe oss alle. Hvis du tvitrer om hvordan Orwellian og Kafkaesque hele denne tingen er, så kan vi sammen, beseire 1984! ”

Alle heiet på ham, fordi han var helten.

“Ikke så fort!” Det var Tankepolitiet igjen. “Hva tror du dette er? 1983? Nei! Dette er 1984! Alt er veldig ille spesielt for deg og bare deg og ingen andre. Du kan ikke stoppe oss! ”

Orwell kastet en stol i en gigantisk TV [eller så husker jeg fra den biten av filmversjonen jeg så, eller kanskje det var en Apple-reklame]. Tankepolitiet var i sjokk. Orwell brukte distraksjonen han hadde skapt for å stikke av så fort han kunne. Han løp inn i en bakgate og ble møtt av tre fremmede.

“Orwell. Vi hørte om situasjonen din. Vi er her for å hjelpe. Jeg heter Kafka Richardson, og disse er vennene mine Bradbury Miller og Atwood Smith. Vi har alle blitt utestengt fra Twitter, og to av oss også fra Pinterest. Sammen kan vi stoppe 1984. ”

https://www.newyorker.com/video/watch/the-new-yorker-documentary-hollywoods-buffoon-speaks-out

“OK,” svarte Orwell. “Men jeg er fortsatt helten i denne historien.”

De snakket litt sammen, og vendte seg deretter tilbake til ham. “Ingen avtale. Jeg er helten i denne historien, ”sa Kafka.

“Um, nei, jeg er,” imot Atwood.

Da begynte de alle å krangle. Plutselig ankom tankepolitiet. Lederen deres snakket: “Vel, vel, vel, hva har vi her? Et ragtag-team med hovedpersoner. Gjør deg klar til å bli sensurert i 1984-stil. ”

“Vente!” Sa Orwell lidenskapelig som en hovedperson. “Ser du ikke? Dette er alt dårlig! Nå er det på tide å komme sammen. For landets må vi være samlet. Og med ‘united' mener jeg at jeg får tilbake Twitter, og at du aldri kan si noe dårlig om meg igjen. Sammen kan vi gjøre dette. ”

Alle stirret på ham. Talen hans var så lidenskapelig at han forandret hjerter og sinn. De slapp batongene og knelte ned.

“Du har rett. Hvordan kunne vi ha tatt så feil? Du kan ha Twitter tilbake. ”

“Takk,” sa Orwell. Så så han på kameraet og ropte: “Jeg erklærer nå at dette året er 1985!”

Alle jublet.

SLUTTEN

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.