Legens død etter kovid vaksine blir undersøkt.

En lege i Florida utviklet en uvanlig blodforstyrrelse kort tid etter at han mottok Pfizer-vaksinen. Det er foreløpig ikke kjent om skuddet er knyttet til sykdommen.

Mount Sinai Medical Center i Miami Beach, Florida, hvor Dr. Gregory Michael fikk vaksinen.
Mount Sinai Medical Center i Miami Beach, Florida, hvor Dr. Gregory Michael fikk vaksinen.Kreditt…Scott McIntyre for The New York Times

Av Denise Grady og Patricia Mazzei

  • 12. januar 2021

Helsemyndigheter etterforsker saken til en lege i Florida som døde av en uvanlig alvorlig blodsykdom 16 dager etter mottak av Pfizer coronavirus-vaksine.

Dr. Gregory Michael, en 56 år gammel fødselslege og gynekolog i Miami Beach, mottok vaksinen på Mount Sinai Medical Center 18. desember og døde 16 dager senere av hjerneblødning, skrev kona, Heidi Neckelmann, på en Facebook. innlegg .

Kort tid etter at han mottok vaksinen, utviklet Dr. Michael en ekstremt alvorlig form for en tilstand kjent som akutt immun trombocytopeni , som forhindret blodet i å koagulere ordentlig.

I en uttalelse sa Pfizer, produsenten av vaksinen, at den “aktivt etterforsker” saken, “men vi tror ikke på dette tidspunktet at det er noen direkte forbindelse til vaksinen.”

“Det har ikke blitt identifisert noen relaterte sikkerhetssignaler i våre kliniske studier, erfaring etter markedsføring hittil,” eller med teknologien som ble brukt til å lage vaksinen, sa selskapet. “Våre umiddelbare tanker er hos den etterlatte familien.”

  • Takk for at du leser The Times.

Abonner på The Times

Omtrent ni millioner mennesker i USA har mottatt minst ett skudd av enten Pfizer- eller Moderna coronavirus-vaksinen, de to autoriserte i USA. Så langt var det rapporterte alvorlige problemer 29 tilfeller av anafylaksi , en alvorlig allergisk reaksjon. Ingen ble rapportert som dødelige. Mange mennesker har hatt andre bivirkninger som ømme armer, tretthet, hodepine eller feber, som vanligvis er forbigående.

Lokale og føderale byråer etterforsker Dr. Michaels død. Flere eksperter sa at saken var svært uvanlig, men kunne ha vært en alvorlig reaksjon på vaksinen.

Florida Department of Health henviste Dr. Michaels død til Center for Disease Control and Prevention for etterforskning. Kristen Nordlund, en talskvinne for CDC, sa i en uttalelse at byrået vil “evaluere situasjonen ettersom mer informasjon blir tilgjengelig og gi oppdaterte oppdateringer om hva som er kjent og eventuelle nødvendige tiltak.”

Editors’ Picks

Why a Vogue Cover Created an Uproar Over Kamala Harris

Dr. Gregory Michael på et bilde lagt ut på Facebook av sin kone.
Dr. Gregory Michael på et bilde lagt ut på Facebook av sin kone.Kreditt…via Facebook

Kontoret for medisinsk undersøkelse i Miami-Dade County etterforsker fremdeles dr. Michaels død og har ennå ikke fullført en obduksjonsrapport eller identifisert en dødsårsak, sa en talsmann Darren J. Caprara.

Mount Sinai Medical Center nektet å kommentere, med henvisning til pasientens personvernlover.

Ifølge Neckelmann, tre dager etter at mannen hennes fikk vaksinen, utviklet han små rødlige flekker, eller petechiae, forårsaket av blødning under huden på hendene og føttene. Han anerkjente flekkene som et faresignal, og dro til legevakten. En blodprøve viste at nivået på blodplatene hans, en blodkomponent som var viktig for koagulering, var på null, skrev hun, og han ble innlagt på intensivavdelingen med en diagnose av akutt immun trombocytopeni.CORONAVIRUS BRIEFING : En informert guide til det globale utbruddet, med den siste utviklingen og ekspertråd.Melde deg på

Dr. Michael hadde “absolutt ingen medisinske problemer” og ingen underliggende forhold, sa Neckelmann, som nektet å bli intervjuet telefonisk da hun gjorde begravelsesforberedelser, i en tekstmelding til The New York Times. “Har aldri hatt noen reaksjon på medisiner eller vaksiner.” Mannen hennes, la hun til, var en sunn, aktiv person som ikke røykte eller tok medisiner.

“Han var en ivrig havfisker og for det meste en familiemann,” sa hun. “Han fikk aldri Covid fordi han brukte en N95-maske fra begynnelsen av pandemien. Han var bestemt på å beskytte familien og pasientene. ”

Legg igjen en kommentar