Vaksiner beskytter mennesker mot sykdommer, men forhindrer ikke alltid smitte av sykdommer; forskning pågår for å avgjøre om COVID-19-vaksiner stopper overføringen

Denne er faktasjekket og skal visstnok ikke være riktig!! Slettet fra FB.

NEWSVOICE.SEDr David Martin explains alleged properties of the corona virus vaccine – NewsVoiceDr David Martin claims he has fo

https://newsvoice.se/2021/01/dr-david-martin-alleged-properties-corona-virus-vaccine/?fbclid=IwAR2p8cI7ODALDDOW99W-ZYNLhhcTX-gTEEOio9wslgBcJcZO–6_WhpfY6g

KRAVCOVID-19 RNA-vaksinen “er ikke en vaksine”; en vaksine må forstyrre overføringen etter CDC- og FDA-standarder; vaksinen “aktiverer [s] cellen for å bli et patogenproduksjonssted”KJENNELSE 

KILDE: David Martin , New Earth Project , 5. januar 2020   DETALJERUnøyaktig : I følge US Centers for Disease Control and Prevention og Food and Drug Administration, er en et produkt som stimulerer en persons immunitet mot en mikroorganisme med det mål å beskytte vedkommende mot en sykdom. Det kreves ikke for å forhindre overføring av en sykdomsfremkallende mikroorganisme, selv om de som gjør det er dobbelt nyttige.
Ikke støttet : For øyeblikket er det ikke nok data til å konkludere med at de godkjente -vaksinene gjør eller ikke stopper overføring av viruset som forårsaker sykdommen.
stemmer ikke: COVID-19-vaksinene utviklet av -BioNTech og Moderna, som er godkjent for nødbruk av FDA, inneholder bare RNA “blåkopi” som instruerer celler om å produsere ett spesifikt viralt protein. Disse vaksinene er ikke i stand til å forårsake humane celler til å produsere hele viruset som forårsaker COVID-19.NØKKEL TA BORT

I følge CDC og FDA er en vaksine et produkt som stimulerer en persons immunsystem til å bygge forsvar mot en bestemt sykdomsfremkallende mikroorganisme, og derved forhindre sykdom hos det vaksinerte individet. Det er fremdeles ukjent om COVID-19-vaksinene utviklet av Pfizer-BioNTech og Moderna, som ble godkjent for nødbruk av FDA, kan stoppe overføringen av viruset. Det pågår forskning for å løse dette spørsmålet. Siden det for øyeblikket er uklart om vaksinerte mennesker fremdeles kan overføre viruset som forårsaker COVID-19 til andre, er det fortsatt viktig for folk å følge forebyggende tiltak, som å vaske hendene ofte, bruke ansiktsmaske og øve fysisk distansering.
HELT KRAV: “[COVID-19 RNA-vaksinen] er ikke en vaksine. Vaksiner er faktisk et lovlig definert begrep under folkehelseloven, de er et lovlig definert begrep under CDC og FDA-standarder, og en vaksine må spesifikt stimulere både immunitet hos personen som mottar den, men den må også forstyrre overføringen, og det er ikke dette dette er. ”; “Dette er en mekanisk enhet […] for å aktivere cellen til å bli et patogen-produserende sted.”

ANMELDELSE

En YouTube-direktesending registrert 5. januar 2020, presenterte David Martin, som hevdet at COVID-19 RNA-vaksinene ikke er vaksiner fordi de ikke oppfyller definisjonene av en vaksine i henhold til US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og den amerikanske Food and Drug Administration (FDA). Den opprinnelige direktesendingen, med tittelen “Focus on Fauci” og utgitt av New Earth Project, ble sett på mer enn 57 000 ganger, med kopier av innspillingen delt på sosiale medieplattformer som Facebook (se eksempler her og her ).

En vaksine beskytter en person mot en bestemt sykdom, men forhindrer ikke nødvendigvis sykdomsoverføring

Ved å undersøke både CDC og FDAs definisjoner av en vaksine, er det tydelig at Martins påstand er unøyaktig, da ingen av byråene fastslår at en vaksine både må gi immunitet og forhindre sykdomsoverføring.

CDC definerer begrepet “vaksine” som:

“ Et produkt som stimulerer en persons immunsystem til å produsere immunitet mot en bestemt sykdom, og beskytter personen mot den sykdommen. Vaksiner administreres vanligvis gjennom nålinjeksjoner, men kan også administreres gjennom munnen eller sprayes i nesen. 

FDA forklarer hvordan vaksiner fungerer:

“ Vaksiner virker ved å etterligne de smittsomme bakteriene eller virusene som forårsaker sykdom. Vaksinasjon stimulerer kroppens immunsystem til å bygge opp forsvar mot smittsomme bakterier eller (organisme) uten å forårsake sykdommen. Delene av den smittsomme organismen som immunsystemet gjenkjenner er fremmed for kroppen og kalles antigener. Vaksinasjon utsetter kroppen for disse antigenene.

Noen vaksiner inneholder svekkede versjoner av en bakterie eller virus, andre vaksiner inneholder bare en del av bakteriene eller viruset. Noen vaksiner inneholder bare genetisk materiale for et spesifikt protein og leder kroppen til å produsere en liten mengde av det proteinet. Kroppens immunsystem reagerer defensivt når det oppdager dette proteinet.

Etter vaksinasjon er immunforsvaret forberedt på å reagere raskt og kraftig når kroppen møter den virkelige sykdomsfremkallende organismen. 

I tillegg definerer Vaccines.gov, et nettsted som drives av US Department of Health and Human Services , en vaksine slik :

“ En vaksine er laget av svært små mengder svake eller bakterier som kan forårsake sykdommer – for eksempel virus, bakterier eller giftstoffer. Det forbereder kroppen din til å bekjempe sykdommen raskere og mer effektivt, slik at du ikke blir syk. 

Og Verdens helseorganisasjon forklarer hvordan vaksiner fungerer :

“ Vaksinasjon er en enkel, sikker og effektiv måte å beskytte mennesker mot skadelige sykdommer før de kommer i kontakt med dem. Den bruker kroppens naturlige forsvar for å bygge motstand mot spesifikke infeksjoner og gjør immunforsvaret ditt sterkere.

Vaksiner trener immunforsvaret ditt for å skape antistoffer, akkurat som det gjør når det utsettes for en sykdom. Men fordi vaksiner bare inneholder drepte eller svekkede former for bakterier som virus eller bakterier, forårsaker de ikke sykdommen eller risikerer komplikasjoner. 

Som de ovennevnte sitatene fra den amerikanske regjeringen og føderale byråer, samt Verdens helseorganisasjon viser, er en vaksine først og fremst et stoff som hjelper kroppen å generere beskyttelse mot sykdom hos det vaksinerte individet. Definisjonene og forklaringene forutsetter ikke at en vaksine også må forhindre sykdomsoverføring, som Martin hevder.

De to COVID-19-vaksinene som er godkjent for nødbruk av FDA, den ene utviklet av Pfizer og BioNTech og den andre av Moderna, oppfyller kravet om en vaksine for å forebygge sykdom. Derfor er begge vaksiner i henhold til definisjonene skissert av CDC og FDA. Foreløpige data fra kliniske studier indikerer at begge vaksinene har mer enn 94% effekt for å forhindre COVID-19 hos vaksinerte individer. Kliniske studier er fortsatt i gang, så estimater av hver vaksines effekt kan endres.

FDA erkjente at en vaksine ikke alltid kan forhindre sykdomsoverføring. På nettsiden som adresserer ofte stilte spørsmål om Pfizer-BioNTech-vaksinen, uttalte FDA :

– De fleste vaksiner som beskytter mot virussykdommer, reduserer også overføring av viruset som forårsaker sykdommen av de som er vaksinert. Selv om man håper dette vil være tilfelle, vet ikke det vitenskapelige samfunnet ennå om Pfizer-BioNTech COVID-19-vaksinen vil redusere slik overføring. 

Forskere samler fremdeles data for å finne ut om COVID-19-vaksiner forhindrer overføring av sykdommen

FDAs uttalelse ovenfor tilbakeviser også Martins påstand om at vaksinene ikke forhindrer overføring. For øyeblikket er det uklart om COVID-19-vaksinene forhindrer overføring av sykdommen, men det utføres studier for å løse dette spørsmålet.

En COVID-19-vaksine som forhindrer sykdom og stopper overføring, vil muliggjøre en mye raskere slutt på pandemien sammenlignet med en vaksine som bare forhindrer sykdom hos vaksinerte individer.

Imidlertid er en vaksine som forhindrer COVID-19, men ikke overføring, fortsatt bedre enn ingen vaksine når det gjelder å redusere spredningen av sykdommen. En COVID-19-vaksine som forhindrer sykdom, vil redusere antall tilfeller som krever medisinsk hjelp, og derved lette belastningen på helsevesenet. Det reduserer også antall og komplikasjoner som følge av alvorlige COVID-19 tilfeller.

Faktisk, før pandemien, observerte forskere reduksjoner i alvorlige sykdomstilfeller med andre vaksiner, som rotavirus og poliovirus vaksiner. Sarah Caddy , en klinisk stipendiat i viral immunologi ved University of Cambridge, forklarte i denne artikkelen publisert av The Conversation :

“ Noen vaksiner hindrer deg i å få symptomatisk sykdom, men andre hindrer deg i å bli smittet også. Sistnevnte er kjent som ‘sterilisering av immunitet'. Med sterilisering av immunitet kan ikke viruset engang få et tå i kroppen fordi immunforsvaret stopper viruset som kommer inn i celler og replikerer.

[…] I en ideell verden ville alle vaksiner indusere sterilisasjonsimmunitet. I virkeligheten er det faktisk ekstremt vanskelig å produsere vaksiner som stopper virusinfeksjon helt. De fleste vaksiner som er i rutinemessig bruk i dag oppnår ikke dette. For eksempel er vaksiner rettet mot rotavirus, en vanlig årsak til diaré hos spedbarn, bare i stand til å forhindre alvorlig sykdom. Men dette har fortsatt vist seg å være uvurderlig for å kontrollere viruset. I USA har det vært nesten 90% færre tilfeller av rotavirusassosierte sykehusbesøk siden vaksinen ble introdusert i 2006. En lignende situasjon oppstår med dagens poliovirusvaksiner, men det er håp om at dette viruset kan utryddes globalt. 

denne Nature artikkelen , Florian Krammer , professor i vaccinology på Icahn School of Medicine ved Mount Sinai, uttalte “Akkurat nå trenger vi en vaksine som fungerer”, selv om vaksinen fungerer bare for noen få måneder eller stopper ikke overføring . “Det er det vi trenger for å komme tilbake til det normale.”

Når det er sagt, tror forskere det er sannsynlig at COVID-19-vaksinene også reduserer smitte i noen grad. I denne Quartz artikkelen , Matthew Woodruff , en immunolog ved Emory University, sa: “Jeg kan ikke forestille meg hvordan vaksinen vil forhindre symptomatisk infeksjon på efficacies at [selskaper] rapportert og har ingen innvirkning på overføring.”

Det er imidlertid uklart om COVID-19-vaksinene blokkerer overføring fullstendig (ved å forhindre infeksjon hos vaksinerte individer helt) eller bare reduserer sannsynligheten for overføring ved å redusere mengden virus produsert av en vaksinert person som blir smittet.

Akiko Iwasaki , en immunolog og professor ved Yale School of Medicine, sa til New York Times : “Min følelse er at når du først utvikler en form for immunitet mot vaksinen, vil din evne til å bli smittet også gå ned […] Selv om du er smittet, bør virusnivået du replikerer i nesen reduseres. ”

Samuel Scarpino , direktør for Emergent Epidemics Lab og assisterende professor ved Northeastern University, sa til Wired : ”Vi har ingen grunn til å tro at Pfizer- og Moderna-vaksinene ikke vil blokkere overføring. Det er bare ikke det som faktisk er målt, og noe vi sannsynligvis ikke vil finne ut før vi enten begynner massevaksinering og / eller de gir ut mer detaljert informasjon om undersøkelsesstedene – og epidemiologer begynner å se etter effekter av flokkimmunitet.

Som John Moore , en virolog og professor ved Weill Cornell medisinske, sa til den New York Times , “Jo mer du redusere virusmengde, jo mindre sannsynlig er det å være overførbar”. Men han la til at “alt dette er ting der data trumfer teorien, og vi trenger dataene”.

Fordi vi ikke vet helt sikkert om COVID-19-vaksinene reduserer eller stopper smitte, er det viktig for folk å fortsette å utøve forholdsregler og forebyggende tiltak for å redusere spredning av sykdommen, for eksempel å opprettholde god håndhygiene, bruke ansiktsmasker, og øve på fysisk distansering.

COVID-19 RNA-vaksinene kan ikke føre til at celler produserer patogenet

Martin hevder også at COVID-19-vaksinene er ment å gjøre folk syke ved å konvertere celler til “et patogenproduksjonssted”, men han støtter ikke påstanden med noen bevis. Et patogen er en sykdomsfremkallende mikroorganisme, som bakterier, sopp og virus.

Dette er imidlertid usannsynlig med mRNA-teknologien som brukes av Pfizer-BioNTech og Moderna vaksiner. Begge vaksinene leverer en “blåkopi” (mRNA) til celler, som instruerer celler om hvordan man lager piggproteinet som er tilstede på viruset som forårsaker COVID-19. Dette hjelper immunforsvaret med å bygge sitt forsvar i tilfelle et fremtidig møte med selve viruset, og beskytter dermed vaksinerte personer mot sykdom. Men vaksinene inneholder ikke virusets hele genom og inneholder ikke selve viruset. Derfor kan ikke vaksinene føre til at celler produserer selve viruset, som Martin hevder.

Begge vaksinene gir bivirkninger , som hodepine, tretthet og muskelsmerter, som er milde og kortvarige sammenlignet med risikoen forbundet med å få den faktiske sykdommen. FDA gjennomgikk bevis fra kliniske studier og konkluderte med at COVID-19-vaksinene generelt er trygge , selv om anafylaksi eller en alvorlig allergisk reaksjon er en alvorlig bivirkning av begge COVID-19-vaksinene som kom frem etter at de ble godkjent for nødbruk. Av denne grunn anbefales folk med en historie med alvorlige allergier å ikke ta vaksinene ennå. Imidlertid er anafylaksi relativt sjelden — for Pfizer-BioNTech-vaksinen fant en felles rapport fra CDC og FDA 11 tilfeller av anafylaksi per million doser, ifølge Vaccine Adverse Events Reporting System[1] .

Konklusjon

Oppsummert er det falskt å si at CDC og FDA definerer en vaksine som et stoff som må forhindre både sykdom og smitte. Faktisk forklarer CDC og FDA tydelig at formålet med en vaksine er å forhindre sykdom hos vaksinerte individer. Ingen av byråene foreskriver at en vaksine også må forhindre overføring for å bli betraktet som en vaksine.

Påstanden om at COVID-19-vaksinen ikke stopper overføringen, støttes heller ikke, da det rett og slett ikke er nok informasjon for øyeblikket til å vite om vaksinene stopper (eller ikke stopper) overføringen. Forskere tar for tiden opp dette spørsmålet, men å finne et svar vil ta tid. I mellomtiden er det fortsatt viktig for folk å fortsette å bruke forebyggende tiltak, for eksempel å opprettholde god håndhygiene, bruke ansiktsmasker og øve fysisk distansering.

REFERANSER

 Coronavirus  COVID-19  vaksine

Publisert den: 12. januar 2021 | Redaktør: Flora Teoh

Health Feedback er en non-partisan, ideell organisasjon dedikert til naturfagutdanning. Våre vurderinger er crowdsourced direkte fra et av forskere med relevant ekspertise. Vi prøver å forklare om og hvorfor informasjon stemmer overens med vitenskapen og hjelper leserne å vite hvilke nyheter de skal stole på.
Ta kontakt hvis du har noen kommentarer eller mener det er et viktig krav eller en artikkel som må gjennomgås.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.