De forente nasjoner og opprinnelsen til “The Great Reset”

18.11.2020 Antony P. Mueller

Lytt til den Audio Mises Wire versjon av denne artikkelen.

For omtrent tjuefire hundre år siden kom den greske filosofen Platon med ideen om å konstruere staten og samfunnet etter en forseggjort plan. Platon ville ha “vise menn” (filosofer) i spissen for regjeringen, men han gjorde det også klart at hans type stat ville trenge en transformasjon av menneskene. I moderne tid ønsker initiativtakerne til den allmektige staten å erstatte Platons filosof med eksperten og skape den nye mannen gjennom eugenikk, som nå kalles transhumanisme. FN og dets forskjellige underorganisasjoner spiller en sentral rolle i dette prosjektet som har nådd sitt nåværende stadium i prosjektet til Agenda 2030 og Great .

Kampen for en verdensregjering

The Great Reset  kom ikke fra ingensteds. De første moderne forsøkene på å skape en global institusjon med en regjeringsfunksjon ble lansert av Woodrow Wilsons regjering som fungerte som USAs president fra 1913 til 1921. Under inspirasjon av  oberst Mandell House , presidentens hovedrådgiver og beste venn, ønsket Wilson å etablere et verdensforum for perioden etter første verdenskrig. Likevel mislyktes planen for amerikansk deltakelse i Folkeforbundet og stasjonen mot internasjonalisme og etablering av en ny verdensorden trakk seg tilbake i de brølende tjueårene.

Et nytt trekk mot å styre et som en organisasjon kom imidlertid under den store depresjonen . Franklin Delano Roosevelt lot ikke krisen gå uten å føre agendaen frem med sin ” New Deal “. FDR var spesielt interessert i de spesielle lederprivilegiene som fulgte med andre verdenskrig. Motstanden var nesten null da han gikk videre for å legge grunnlaget for en ny Folkeforening, som nå skulle hete  FN .

Under ledelse av Stalin, Churchill og Roosevelt gikk 26 nasjoner i januar 1942 med på initiativet til å opprette en FN-organisasjon ( UNO ), som ble til 24. oktober 1945. Siden oppstarten har FN og dets filialer, som Verdensbankgruppen og Verdens helseorganisasjon ( WHO ), har forberedt landene i verden til å overholde målene som ble kunngjort ved stiftelsen.

Likevel skjuler de ustabile uttalelsene om å fremme “internasjonal fred og ”, “utvikle vennlige relasjoner mellom nasjoner” og arbeide for “sosial fremgang, bedre levestandard og menneskerettigheter” agendaen for å etablere en verdensregjering med utøvende makter hvis oppgave vil ikke fremme frihet og frie markeder, men større intervensjon og kontroll gjennom kulturelle og vitenskapelige organisasjoner. Dette ble klart med opprettelsen av FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur ( UNESCO ) i 1945.  

Eugenikk

Etter grunnleggelsen av UNESCO i 1945 ble den engelske evolusjonsbiologen, eugenikeren og erklærte globalisten Julian Huxley (broren til Aldous Huxley, forfatter av Brave New World ) den første direktøren.

Ved lanseringen av organisasjonen  etterlyste Huxley en ”vitenskapelig verdenshumanisme, global i omfang” (s. 8) og ba om å manipulere menneskelig evolusjon til en “ønskelig” slutt. Med henvisning til dialektisk materialisme som “det første radikale forsøket på en evolusjonær filosofi” (s. 11), beklager direktøren for UNESCO at den marxistiske tilnærmingen til å endre samfunnet var nødt til å mislykkes på grunn av mangelen på en uunnværlig “biologisk komponent.”

Med disse ideene var Julian Huxley i respektabelt selskap. Siden slutten av det nittende århundre har kravet om genetisk forbedring av menneskeheten gjennom eugenikk fått mange fremtredende tilhengere. John Maynard Keynes holdt for eksempel promotering av eugenikk og befolkningskontroll som et av de viktigste sosiale spørsmålene og et avgjørende forskningsområde.

Keynes var ikke alene. Listen over talsmenn for å avle menneskeheten til sin egen forbedring er ganske stor og imponerende. Disse ” illiberale reformatorene ” inkluderer blant mange andre kjente navn forfatterne HG Wells og GB Shaw, USAs president Theodore Roosevelt, og den britiske statsministeren Winston Churchill, samt økonomen Irving Fisher og familieplanleggingspionerene Margaret Sanger og Sr., far til Bill Gates, Microsoft-medstifter og sjef for Bill and Melinda Gates Foundation .

I sin tale ved grunnleggelsen av UNESCO var Julian Huxley ganske spesifikk om målene og metodene til denne institusjonen. For å oppnå ønsket “evolusjonær fremgang” for menneskeheten, må det første trinnet være å understreke “det ultimate behovet for verdenspolitisk enhet og gjøre alle folks kjent med implikasjonene av overføring av full suverenitet fra separate nasjoner til en verdensorganisasjon.”

Videre må institusjonen vurdere avveiningen mellom “viktigheten av kvalitet i forhold til kvantitet” (s. 14), noe som betyr at den må ta hensyn til at det finnes “et optimalt størrelsesområde for enhver menneskelig organisasjon som for alle typer organisme ”(s. 15). FNs pedagogiske, vitenskapelige og kulturelle organisasjon bør være spesielt oppmerksom på “enhet i mangfold av verdens kunst og kultur, samt fremme av en enkelt pool av vitenskapelig kunnskap” (s 17).

Huxley gjør det klart at menneskelig mangfold ikke er for alle. Variasjon for “svakheter, dårer og moralske mangler … kan ikke være dårlig”, og fordi en “betydelig prosentandel av befolkningen ikke er i stand til å tjene på høyere utdanning” og også “betydelig prosentandel av unge menn” lider av “fysisk svakhet eller mental ustabilitet ”og“ disse begrunnelsene er ofte genetiske i opprinnelsen ”(s. 20), må disse gruppene utelukkes fra arbeidet med å fremme menneskelig fremgang.

I sin diskurs diagnostiserte Huxley at “den indirekte effekten av ” i skrivende stund er ganske “dysgenisk i stedet for eugenisk”, og at “i alle fall virker det sannsynlig at dødvekten av genetisk dumhet, fysisk svakhet, mental ustabilitet , og sykdomsutsynlighet, som allerede eksisterer i menneskearten, vil vise seg å være for stor byrde for at virkelig fremgang kan oppnås ”(s. 21). Tross alt er det ”viktig at eugenikk skal bringes helt innenfor vitenskapens grenser, for som allerede antydet, vil problemet med å forbedre den gjennomsnittlige kvaliteten på mennesker sannsynligvis bli presserende i en ikke så fjern fremtid; og dette kan bare oppnås ved å anvende funnene fra en virkelig vitenskapelig eugenikk ”(s. 37–38).

Bruk av klimatrusselen

Det neste avgjørende skrittet mot den globale økonomiske transformasjonen ble tatt med den første rapporten fra Roma-klubben . I 1968 ble Club of Rome initiert på Rockefeller-eiendommen Bellagio i Italia. Den første rapporten ble utgitt i 1972 under tittelen ” Grensene for vekst .” 

President emeritus for klubben i Roma, Alexander King, og sekretæren for klubben, general Bertrand Schneider, informerer i sin rapport fra Council of the Club of Rome at når medlemmene i klubben var på jakt etter å identifisere en ny fiende , oppførte de forurensning, global oppvarming, vannmangel og hungersnød som de mest hensiktsmessige gjenstandene som skal klandres menneskeheten med den implikasjonen at menneskeheten selv må reduseres for å holde disse truslene i sjakk.

Siden 1990-tallet har FN gjennomført flere omfattende tiltak mot et globalt kontrollsystem med Agenda 2021 og Agenda 2030. Agenda 2030  ble vedtatt av alle FNs medlemsland i 2015. Den lanserte sin plan for global endring med oppfordring til å oppnå sytten bærekraftsmål ( SDG ). Nøkkelbegrepet er “bærekraftig utvikling” som inkluderer befolkningskontroll som et viktig instrument.

Å redde jorden har blitt slagordet til grønne politiske krigere. Siden 1970-tallet har skrekkscenariet med global oppvarming vært et nyttig verktøy i deres hender for å få politisk innflytelse og til slutt herske over offentlig diskurs. I mellomtiden har disse antikapitalistgruppene fått en dominerende innflytelse i media, utdanning og rettssystemer, og har blitt store aktører på den politiske arenaen.

I mange land, spesielt i , har de såkalte grønne partiene blitt en sentral faktor i det politiske systemet. Mange av representantene er ganske åpne i sine krav om å gjøre samfunnet og økonomien kompatibel med høye økologiske standarder som krever en grundig tilbakestilling av det nåværende systemet. 

I 1945 bemerket Huxley (s. 21) at det er for tidlig å foreslå et eugenisk avfolksprogram direkte, men rådet til at det vil være viktig for organisasjonen å «se at det eugeniske problemet blir undersøkt med størst forsiktighet, og at publikum sinnet blir informert om problemene som står på spill, slik at mye som nå er utenkelig, i det minste kan bli tenkelig. ”

Huxleys forsiktighet er ikke lenger nødvendig. I mellomtiden har FNs filialer fått et slikt maktnivå at selv opprinnelige mindre FN-underorganisasjoner som Verdens helseorganisasjon ( WHO ) har fått muligheten til å befale enkelte regjeringer over hele verden å adlyde deres ordre. WHO og Det internasjonale pengefondet ( IMF ) – hvis vilkår for lån har endret seg fra finanspolitisk tilbakeholdenhet til den grad et land følger de reglene som er satt av WHO – har blitt den øverste tandem for å arbeide for å etablere den nye verdensorden.

Som Julian Huxley påpekte i sin diskurs i 1945, er det FNs oppgave å fjerne økonomisk frihet, fordi ” laisser-faire og kapitalistiske økonomiske systemer” har “skapt mye stygghet” (s. 38) . Tiden er inne for å jobbe mot fremveksten “av en enkelt verdenskultur” (s. 61). Dette må gjøres med eksplisitt hjelp fra massemediene og utdanningssystemene.

Konklusjon

Med grunnleggelsen av De forente nasjoner og dets underorganisasjoner tok stasjonen for å fremme programmene for eugenikk og transhumanisme et stort skritt fremover. Sammen med aktivitetene til Roma-klubben har de scene for å sette i gang den store tilbakestillingen som pågår for tiden. Med uttalelsen om en pandemi har målet om omfattende myndighetskontroll av økonomien og samfunnet tatt et nytt sprang mot transformasjon av økonomien og samfunnet. Frihet står overfor en ny fiende. Tyranniet kommer under forkledning av ekspertstyring og velvillig diktatur. De nye herskerne rettferdiggjør ikke sin rett til dominans på grunn av guddommelig forsyn, men krever nå retten til å styre folket i navnet på universell helse og sikkerhet basert på antatt vitenskapelig bevis.Forfatter:

Antony P. Mueller

Dr. Antony P. Mueller er en tysk professor i økonomi som for tiden underviser i Brasil. Skriv en e-post . Se hans hjemmeside og blogg .

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.