Koronavaksintester: Dødsfall og hjerneskade – hva skjer?

Vaksinasjon.  Foto: RF Studio.  Lisens: Pexels.com
Vaksinasjon. Foto: RF Studio. Lisens: Pexels.com

CORONA-KRISEN. De eksperimentelle genvaksinene som nå utvikles veldig raskt, har ikke bestått sluttfasen når mennesker får lov til å teste dem. Flere mennesker har blitt syke, og ett emne er nå død. AstraZeneca hevder at det ikke skyldes vaksinen.

To personer har tidligere blitt syke under studier av AstraZenecas koronavirusvaksine i Storbritannia. Det ble avslørt av interne dokumenter fra selskapet, og ifølge en kilde hadde begge mennesker alvorlige nevrologiske lidelser, som NewsVoice tolker som hjerneskade. Det er gode grunner til å gjøre det fordi svineinfluensavaksinen Pandemrix forårsaket hjerneskade i form av narkolepsi , en vaksineskandale som rystet verden for 10 år siden.

Den første vaksinedød gjelder en mann i Rio de Janeiro som deltok i Oxford University-studier med AstraZenecas coronavirus-, men ifølge de brasilianske helsemyndighetene skal mannen ha dødd av komplikasjoner fra .

Det er imidlertid fortsatt ukjent om mannen mottok AstraZeneca-vaksinen, eller om mannen var en del av en kontrollgruppe som tok placebo. De kliniske dataene må holdes konfidensielle for å beskytte deltakerne og integriteten til studien, rapporterte Brasils nasjonale helseovervåkingsmyndighet “Agencia Nacional de Vigilancia Sanitaria” (ANVISA), RT .

Tidligere kunngjorde farmasøytisk gigant Johnson & Johnson via en pressemelding at de stoppet studien med koronavirusvaksine på grunn av “uforklarlige sykdommer” hos forsøkspersonene.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.