Novavax COVID-19-vaksine går inn i andre runde med menneskelige studier

Bioteknologiselskapet Novavax vil snart begynne den andre fasen av humantesting for sin -.

Den såkalte kliniske fase 2b-studien vil omfatte en gruppe av 2 655 friske voksne i Sør-, samt en gruppe på 240 voksne med HIV som anses som medisinsk stabile, men hvis immunrespons kan avvike fra individer uten HIV, ifølge en uttalelse utgitt av Novavax 17. august. HIV-talsmannsgrupper har presset på at mennesker med HIV skal inkluderes i kliniske studier for COVID-19-, ettersom selskaper som Moderna og opprinnelig sa at de ville ekskludere frivillige med infeksjonen, rapporterte Science Magazine . 

I en tidligere sikkerhetsstudie av fase 1 av Novavax-vaksinen, viste friske frivillige som fikk to doser av vaksinen bare milde bivirkninger, som hodepine, tretthet og ømhet eller smerter på injeksjonsstedet, ifølge en rapport lagt ut 6. august til forhåndsutskriftsserveren medRxiv . I følge disse foreløpige dataene, som ikke er peer-review, genererte alle deltakerne i fase 1 også nøytraliserende antistoffer , som kan forhindre viruset i å komme inn i celler, etter å ha mottatt en andre dose av vaksinen. Novavax vil fortsette å evaluere denne immunresponsen i fase 2b-forsøket i Sør-Afrika, så vel som en fase 2-prøve som skal organiseres i USA og Australia “i løpet av en nær fremtid”, ifølge uttalelsen.

Relatert: Her er de mest lovende vaksinekandidatene mot coronavirus der ute LUKKHvordan testes COVID-19-vaksiner?Volum 0%SPILL LYD

“Fordi Sør-Afrika opplever en vinterbølge av COVID-19-sykdommen, har denne viktige kliniske fase 2b-studien potensialet til å gi en tidlig indikasjon på effekt, sammen med ytterligere data om og immunogenitet for [vaksinen],” sier Dr. Gregory Glenn , president for forskning og utvikling i Novavax, sa det i uttalelsen. Sør-Afrika er verdens femte land som er verst rammet når det gjelder tilfeller av COVID-19 og relaterte , med 583 653 rapporterte tilfeller og 11 677 dødsfall per 17. august, melder Reuters . 

Novavax-rettsaken i Sør-Afrika vil bli finansiert av The Bill & Melinda Gates Foundation, som gir et tilskudd på 15 millioner dollar, og The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), som gir midler til å produsere doser av vaksinen som er nødvendig for rettssaken , ifølge uttalelsen. 

Relatert: 20 av de verste epidemiene og pandemiene i historienRELATERT INNHOLD

– 11 (noen ganger) dødelige sykdommer som hoppet over arter

– 14 Coronavirus-myter bustet av vitenskap

– De 12 dødeligste virusene på jorden 

Vaksinen, kalt NVX-CoV2373, inneholder proteiner hentet fra coronavirus piggprotein, en struktur som stikker av virusets overflate og plugger seg inn i celler for å forårsake infeksjon, ifølge uttalelsen. Generelt designer Novavax vaksiner ved å feste slike proteiner til mikroskopiske partikler som kan leveres inn i kroppen for å utløse en immunrespons, ifølge The New York Times Coronavirus Vaccine Tracker .

Novavax tilførte også en adjuvans til vaksinen – en ekstra ingrediens som hjelper med å føre immunceller til å fungere. Spesielt inneholder adjuvansen i NVX-CoV2373 et saponin, eller en kjemisk forbindelse avledet fra planter, ifølge uttalelsen. Saponiner kan hjelpe med å tilkalle immunceller til injeksjonsstedet, der de oppdager fremmedproteiner, som piggproteinet, og “presenterer” disse proteinene for T-celler; disse T-cellene husker da hvordan proteinene ser ut skal en vaksinert person noen gang bli utsatt for viruset, ifølge en rapport fra 2016 i tidsskriftet Nature Communications .

Opprinnelig publisert på Live Science. MER OM…Her er de mest lovende vaksinekandidatene for coronavirus der uteTrump-administrasjonen for å godkjenne arktisk dyrelivsflyktning for olje- og gassboringSISTEFDA godkjenner ny spyttest for COVID-19 som er enkel, billig og tilgjengelig nåSE MER SISTE

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.