Rundt 4000 mennesker berørt: vannforsyningen i Niedersachsen kommune kollapser

I Niedersachsen-samfunnet Lauenau kollapset vannforsyningen etter varme dager og under koronapandemien.

Siden ordføreren i Samtgemeinde Rodenberg tilhører Lauenau, fortalte Georg Hudalla at innkjøpt mengde økte dramatisk i privat sektor.”Ellers ville folk være borte på sommertiden, og nå er de hjemme,” sa Hudalla.

I følge ordføreren kan ikke vannreservoaret fylle på igjen raskt nok. Så han løp til null lørdag ettermiddag. Om kvelden lettet situasjonen etter at innbyggerne hadde redusert forbruket med en tredjedel.”Så vi kan komme oss i løpet av de neste tolv timene,” understreket Hudalla.

På brannstasjonen ble det lørdag satt opp containere med prosessvann, for eksempel til toalettspyling, som innbyggerne kan hente. For dette formålet distribuerte brannbilene sine brannvann i distriktene. Folk må kjøpe drikkevann i supermarkedet. Rundt 4000 innbyggere er berørt.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.